“Het verschil met mijn thuis in Noorwegen is enorm, maar ik hou van mijn plek in Brussel”

Expat in de kijker

Jens Schreuder droomt van een carrière binnen de Europese overheid: “Vorig jaar ben ik naar België gekomen om mijn masteropleiding in Brugge af te werken. Aansluitend kon ik in Brussel op het EVA-secretariaat (Europese Vrijhandelsassociatie) aan mijn stage beginnen. Ik assisteer bij de dagelijkse leiding van het EVA-secretariaat. En ik werk samen met de missies van de EVA-landen bij de EU of andere instanties. Na die goed gevulde dagen vind ik rust in mijn Romeo & Juliet-appartement.”

 

De Romeo & Juliet-residentie van RentMore ligt op een kwartier wandelen van de Europese wijk. De levendigheid van de binnenstad fascineert Jens Schreuder: “Hier tussen de wandelzone, de Grote Markt en het Warandepark is er altijd wel iets te doen. Mijn appartement is daarbij een comfortabele uitvalsbasis, precies op mijn maat met een open keuken die overgaat in de woonkamer, een badkamer en een grote slaapkamer. Van op de vijfde verdieping heb je meteen een mooi uitzicht.”

 

> Bekijk de infofiche over Romeo & Juliet

 

Historische uitstraling

Als je Romeo & Juliet binnenstapt, spreken de verwijzingen naar het voormalige bankgebouw volgens Jens Schreuder tot de verbeelding: “Zelf vind ik het een mooi pand. En ook al wie op bezoek komt, is aangenaam verrast. De unieke indeling weet de bezoekers altijd weer te fascineren. In mijn appartement zelf geniet ik het meest van de ruime keuken en mijn grote bed. Het was van bij het begin volledig bemeubeld. En toch heb ik er nog een paar persoonlijke dingen aan toegevoegd: enkele design spullen, maar ook planten, boeken en kleine decoraties. Ik ben echt blij met míjn appartement!”

 

> Kies jouw RentMore-services à la carte

 

“Helemaal anders dan thuis”

In Noorwegen is Jens Schreuder in een huis uit 1912 opgegroeid: “In ons landelijke, houten huis vind je voornamelijk antieke meubels. Hier zit je in het midden van de stad. De moderne uitstraling van het appartement is een groot contrast met mijn thuis. Maar ik ben er blij mee. Met het appartement, de stad en … heel het land. Ik hou echt van België! Het is hier zó internationaal! En dat gaat verder dan de mensen van verschillende nationaliteiten die in Brussel wonen, het gaat ook over de culturele verschillen in heel jullie land. Tijdens de pandemie heb ik veel binnen de landsgrenzen gereisd en het blijft me verbazen hoe verschillend de talen en gewoontes in dit kleine landje zijn.”

 

> Laat je inspireren door onze residentieportfolio

 

“Ga de stad ontdekken”

Jens Schreuder doet een warme oproep aan zijn collega-huurders: “Maak er een prioriteit van om naar plaatsen te gaan waar je normaal niet zou komen. Zo ontdek je de meest verrassende plekjes van Brussel. Echt! Bekijk alle parken, wandel door de bossen en ervaar de specifieke sferen in de verschillende stadsdelen. De Engelse pub Churchills in de Schildknaapstraat is altijd mijn favoriete plek geweest voor voetbalwedstrijden. Het heeft alles wat je van een pub verwacht, mét een pooltafel, interessante mensen en een geweldige barman — de eigenaar, Philip.”

 

> Laat je inspireren door de ‘Best of Belgium’-tips

 

Totaalservice van RentMore

De Europese Vrijhandelsassociatie presenteerde Jens Schreuder het appartement: “RentMore maakt het je als huurder echt zo comfortabel mogelijk. Hoe? Door snel op vragen te reageren. Ze hebben daarvoor een helder formulier dat je kan doorsturen. Als je privé huurt, is het een stuk moeilijker. Want de verhuurders hebben het vaak heel druk of ze zijn moeilijk te bereiken. De behulpzame RentMore-aanpak neemt een hoop onnodige stress en gedoe weg. Zeker als je voor een kortere periode huurt. Ze helpen je echt met alles — van de wasmachine repareren tot de code achterhalen om toegang tot mijn tv-kanalen te krijgen.”

 

> Neem contact op met RentMore en krijg de juiste oplossing voor jouw woonuitdaging

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven via e-mail over het laatste nieuws van onze huurappartementen? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.