Blijft Europa groeien? De toekomst van de Europese wijk in Brussel

In de Europese wijk in Brussel zijn verschillende belangrijke Europese instellingen gevestigd, zoals het Europees Parlement, de Europese Ministerraad en de Europese Commissie. Nu al werken en wonen er veel expats in deze wijk en als het aan het Brussels Gewest ligt, dan zullen dit er in de toekomst alleen nog maar meer worden.

 

Grootse toekomstplannen

In 2008 heeft het Brussels Gewest een ontwikkelingsplan aangenomen om de Europese wijk aantrekkelijker te maken om te wonen, werken en bezoeken.

Het Brussels Gewest wil dit bereiken door moderne en duurzame kantoren te bouwen, maar ook door te investeren in meer groen en door nieuwe gebouwen efficiënter en milieuvriendelijker te ontwikkelen.

 

Nieuwe kantoren en meer groen

Zo begint men aan de Wetstraat binnenkort met de bouw van een van de hoogste kantoortorens van Brussel en in 2025 start een van de grootste Brusselse bouwprojecten ooit: de bouw van een nieuw megacomplex dat de oude gebouwen van de Europese Commissie moet vervangen.

Deze, en andere projecten die gepland staan in de Europese wijk, zorgen niet alleen voor meer werkgelegenheid, de algehele levenskwaliteit zal er ook op vooruit gaan doordat er in de plannen veel aandacht is voor meer groen en openbare ruimtes.

Werkt u zelf in de Europese wijk? Dan is dit hét moment om uit te kijken naar een huurappartement in deze wijk van Brussel, want voor u het weet is deze buurt zo populair dat het vinden van een fijn huurappartement zo goed als onmogelijk wordt.

 

Appartementen in de Europese wijk van Brussel

Bij RentMore zijn we gespecialiseerd in de verhuur van gemeubelde appartementen met dienstverlening in Brussel. Werkt u in de Europese wijk en wilt u graag dichtbij uw werk wonen? Bij ons heeft u de keuze uit verschillende appartementen in Brussel, veelal gelegen in de Europese wijk.

Zo ligt nieuwbouwproject Park Avenue in de Handelsstraat, een rustige verbindingsstraat tussen de Belliard- en de Wetstraat en op wandelafstand van het Europees Parlement.

Wanneer u in een appartement of studio in Park Avenue woont, dan woont u op een droomlocatie in de Europese wijk. Vlakbij het bruisende centrum van Brussel en in de buurt van verschillende parken.

Park Avenue is daarnaast ook gemakkelijk bereikbaar. U woont nabij verschillende metrohaltes en met de wagen bent u zo op de kleine ring van Brussel.

 

Heeft u interesse in Park Avenue? Lees hier meer over de beschikbare appartementen in deze populaire wijk van Brussel.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven via e-mail over het laatste nieuws van onze huurappartementen? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.